Olabilirsiniz
Anasayfa » Terminoloji » Antinatalist ( antinatalizm) nedir? Ne demektir ?

Antinatalist ( antinatalizm) nedir? Ne demektir ?

Editor 25 Ağustos 2019 TerminolojiOkunma süresi: 3 dakika

Antinatalistler, insanların çocuk doğurmamaları gerektiğine inanır.Bunlara göre insanlar yeni bebekler dünyaya getirmemeli ve insanoğlunun soyu da kademeli olarak tükenmeli.Natalizm’e ( doğum yanlılığı ) görüşüne karşıt olarak ortaya çıkmıştır.Bu terimi ilk defa Belçika’lı yazar ve filozof Théophile de Giraud’un L’art de guillotiner les procréateurs: Manifeste anti-nataliste adlı kitabında kullanmıştır.Facebook,Twitter ve Reddit gibi sosyal medya sitelerinde bu tarz grupların binlerce üyesi bulunmakta.

Bu görüşteki insanların en çok kullandığı cümleler :

  • Yaşamın maruz bıraktığı acıdan habersiz olan adam çocukların babası olur ve bu onun yaşlılık ve ölüm nedeni olur. Eğer o sadece onun çektiği acıyı fark etseydi, üremekten vazgeçerdi; ve böylelikle yaşlılığın ve ölümün işleyişini durdururdu.
  • Yok etmek zorbalıksa,yaradılışta zorbalık demektir.Üremek bu sebeple zorbalık içermektedir.Yok olması kaçınılmaz olanı yaratmak kesinlikle zorbalık içermektedir. (Mahatma Gandhi )
  • Evrim öğrenebilme ve anlama kapasitesi olan varlıkların eninde sonunda özellikle bir konuda bilinçlenmesinin önüne geçemez; Ve o tek şey de… boşuna oluştur. ( The Sunset Limited )

David Benatar’ın yazdığı Keşke Hiç Olmasaydık ( var olmanın körlüğü ) kitabını okumanızı tavsiye ederim.Antinatalistler’in ne düşündüğü,nasıl bir ruh haline sahip oldukları ve neyi savunduklarına dair herşeyi bu kitapla öğrenebilirsiniz.

Dünyaya gelme bahtsızlığı büyük bir kötülük ve telafisi mümkün olmayan bir zararı içinde taşır. Bunu felsefenin şimdiye kadar kulaklara hoş gelen, yürekleri teselli eden tatlı ve melankolik sesiyle değil, son derece katı ve mantıki bir dille savunur kitabın yazarı David Benatar. Ve iflah olmaz iyimserlere fena sürprizleri vardır. Çünkü bütün hayatlar göründüğünden çok daha fazla acı bir tecrübeye sahiptir. Sürekli yükseltilmeye çalışılan mutluluk, zevk ve keyif standartları gerçek rakamlara döküldüğünde derin bir içsel sefaleti ve mutsuzluğu gizler.

“Sonunda Eyüp ağzını açtı ve doğduğu güne lanet edip şöyle dedi: Doğduğum gün yok olsun, ‘Bir oğul doğdu’ denen gece yok olsun. Karanlığa bürünsün o gün… zifiri karanlık yutsun o geceyi… Çünkü… anamın rahminin kapılarını üstüme kapamadı. Neden doğarken ölmedim, rahimden çıkarken son soluğumu vermedim?”

Bu yazıyı beğendiysen, bu kategoride yer alan Teokrasi nedir? Teokratik Yönetim nedir? başlıklı bir önceki yazımı da okuyabilirsin.Ayrıca bizi Facebook Twitter , Youtube , Google+ ve İnstagram gibi sosyal ağlarda takip edebilirsin..

Bunlarda İlginizi Çekebilir!



 # # # # #

    Son Makaleler